Kávový kurz
Cupping

Baristický kurz cupping je skvelým úvodom do degustácie kávy. Cupping je vhodný nie len pre tých, ktorí kávu pijú, kupujú alebo predávajú ale je vhodný aj pre home baristov či kávových nadšencov. Máte tak jedinečnú možnosť si vychutnať odrodové kávy z celého sveta!

Témy kurzu
  • hodnotenie kávy podľa vône,chuti a kvality
  • hodnotenie vzoriek káv z rôznych pôvodov, spracovaní, nadmorských výšok
  • význam cuppingu, ako ho správne využiť v kávovom biznise
  • hodnotenie cuppingu, príprava, potrebné výbavenie na cupping
  • rozvíjanie čuchových a chuťových zmyslov u baristu
  • rozoznávanie chutí a chýb v jednotlivých vzorkách
  • profily praženia a ich vplyv na kávu
Dĺžka kurzu
1 deň: 9:00 – 16:00 hod.
Obedňajšia prestávka: 12:00 – 13:00 hod.
Záverečné hodnotenie
praktická časť: cupping a odhalenie chutí v káve, defekty kávy
Ukončenie kurzu
absolvent kurzu získa certifikát
Cena
120,-€ 
Miesto konania
Banská Bystrica
Termín
Rezervácia termínu na tel. čísle 0917 744 859
Hore