Kávový kurz
Barista Junior

Baristický kurz sa doporučuje pre študentov stredných odborných škôl, začínajúcich baristov a pre všetkých milovníkov kávy.

Témy kurzu
  • pôvod a história kávovníka
  • pestovanie, zber a spracovanie kávy
  • praženie a spracovanie kávy na záverečný produkt
  • hodnotenie a posudzovanie kávových zŕn
  • balenie a správne skladovanie kávy
  • spôsob výroby instantnej a bezkofeínovej kávy
  • pôsobenie kávy na ľudský organizmus
  • ukážka praženia zelenej kávy
  • kávovar a manipulácia s ním
  • správna údržba a čistenie
  • mlynček a mletie kávy
  • príprava espressa a rôznych druhov káv
  • základy techniky Latte Art
Dĺžka kurzu
3 kalendárne dni: 8:00 – 15:00 hod.
Obedňajšia prestávka: 12:00 – 13:00 hod.
Záverečné hodnotenie
  • teoretická časť:
    písomný test
  • praktická časť:
    práca s kávovarom, mlynčekom, príprava základných druhov káv
Ukončenie kurzu
absolvent kurzu získa certifikát
Cena
120,– €
Miesto konania
v priestoroch vašej školy
Plánované termíny
Rezervácia termínu na tel. čísle 0917 744 859
Hore