Blog

Chemex – netradičná príprava filtrovanej kávy
23.01.2015

Chemex – netradičná príprava filtrovanej kávy

Chemex je jedným z najzaujímavejších kávových vynálezov 20-tého storočia.  Jednoduchá príprava,  vizuálna elegancia skombinovaná s optimálnou extrakciu vytvára dokonalú bohatú chuť kávy. Na chemex by sme mali použiť čerstvo zomletú jemne upraženú ideálne odrodovú kávu stredné až svetlé praženie. Na použitie chemexu je potrebný papierový alebo kónický filter, ktorý treba pred použitím opláchnuť horúcou vodou aby sme ho zbavili papierovej chute prípadne drobných nečistôt.

Viac

Príprava kávy aeropress
10.12.2014

Príprava kávy aeropress

Aeropress je ešte pomerne mladá príprava filtrovanej kávy, ktorá sa teší obľube nielen na Slovensku ale aj vo svete.

Aeropress bol vynájdený v Amerike vo firme AEROBIE v roku 2005 pánom Alanom Adlerom. Je to veľmi jednoduchá príprava filtrovanej kávy. Aeropress je zložený z plastového valca, piestu, sitka na papierový filter. Keďže je aeropress vyrobený z tvrdého plastu je to skvelý pomocník na cesty. Po zložení do seba sa zmestí aj do dámskej kabelky.

Viac

5 tipov na vianočný kávový darček
05.12.2014

5 tipov na vianočný kávový darček

Ako každý rok aj tento sa blíži k svojmu záveru a najstresujúcejšie obdobie VIANOCE sú pred nami. Každý rieši dilemu čo kúpiť pod vianočný stromček aby to potešilo našich blízkych alebo známeho na ktorom nám záleží?

Dovolili sme si pre Vás pripraviť a ponúknuť 5 tipov na darček pod vianočný stromček ktorý poteší nejedného profi baristu alebo milovníka kvalitnej kávy.

Viac

Stará káva
06.11.2014

Stará káva

V minulosti, keď sa káva dovážala zo zámoria plachetnicami, trvalo aj niekoľko mesiacov kým doplávali na miesto určenia. Počas dlhej plavby boli prevážané kávové bôby vystavené horúcemu, vlhkému a slanému vzduchu v prepravných priestoroch lodí.

Viac

Prečo je káva pestovaná v horách lepšia?
01.11.2014

Prečo je káva pestovaná v horách lepšia?

Je to tak trochu záhada, ale v podstate ide o to, že čím vyššie sa káva pestuje, tým ťažšie a tvrdšie sú kávové bôby a majú lepšiu chuť.

Viac
Hore